Word Press Photo 2017

Szeptember 22-én, pénteken nyílik meg Budapesten a World Press Photo kiállítás, amelyen a névadó alapítvány által évente indított nemzetközi pályázat képei jelennek meg. A világ legnagyobb presztízzsel bíró fotóriporter és fotográfus versenyének darabjait október 23-ig tekintheti meg a budapesti nagyérdemű.

Az idei World Press Photo Alapítvány által meghirdetett pályázatra összesen 80408 képet adott be 125 ország 5034 fotósa, amelyből 45 fotóst díjaztak. A 2017-es természet kategóriában hazánk fotósa, Máté Bence harmadik lett. A 32 éves természetfotós éjszakai felvételei évek óta a világ elitjében helyezkednek el. A World Press dobogót egy dámszarvasokat ábrázoló képpel érte el a fiatal magyar fotográfus. Máté Bence fotója a többi díjazott képpel együtt összesen 45 ország 100 városában látható idén. Budapesten 40. alkalommal tekinthető meg a World Press Photo kiállítás, amely minden évben egyre több kultúrára éhes látogatót vonz be. Idén az eseményre 2 100 Ft-s áron tudunk bejutni.

A kiállítás helyszíne a Néprajzi Múzeum, mely a Parlamenttel szemben helyezkedik el az V. kerületi Kossuth Lajos téren. A Szőnyi Hotel Budapest vendégei autóval vagy taxival 15 perc alatt el tudják érni a múzeumot, míg tömegközlekedéssel is csupán 27 perc a Kossuth tér a szállodából.

A World Press Photo kiállítás nyitva tartása:
kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap: 10.00 – 18.00 óráig.
Hétfő: Zárva.