Ennio Morricone Budapest

Ennio Morricone neve azok fejében is ismerősen cseng, akik nem rajonganak a komolyzenéért. Ennio Morricone Korunk egyik legismertebb és legkedveltebb filmzene szerzője Budapesten ad koncertet 2017. október 18-án, szerdán a Budapest Sportarénában.

A 88 éves zeneszerző Rómában, született. Olasz származású, és annak ellenére még mindig Olaszországban él, hogy Hollywood tárt karokkal várta. Eddig körülbelül 550 filmzenét komponált, és emellett több, mint 100 klasszikus mű fűződik a nevéhez. Mozi zenéi között olyan remekművek találhatók meg, mint A Jó, a Rossz, és a Csúf című filmhez írt „Ecstasy of Gold”, vagy a híres Volt egyszer egy Amerika filmzenéje. Morricone filmzenéiért eddig nem kevesebb, mint hét Oscar-díjat, nyolc Golden Globe-díjat, és öt BAFTA díjat zsebelt be. Emellett négy Grammy, és számos egyéb díjjal is büszkélkedhet.

A magyar közönség október 18-án, szombaton 20:00-tól élvezheti a zeneszerző zseni virtuóz karmesteri játékát. A jegyek 15900 és 79900 Forint között mozognak. A Szőnyi Hotel Budapest (hotel és szállás Zugló területén) tárt karokkal várja azokat, akik a koncert miatt a fővárosba utaznak. Szállodánktól a koncert helyszíne autóval 9 perc alatt elérhető, míg tömegközlekedéssel körülbelül fél óra alatt eljutni a Szőnyi Hoteltől a Papp László Budapest Sportarénába.