Boros hordók

2017 november 18-án hetedik alkalommal rendezi meg a – Kárpát-medence táj- és természethű borászait tömörítő – Terra Hungarica, a minőségi borainak kóstolóját. A rendezvénynek idén is a budapesti Millenáris park D Épülete ad otthont.

A szombaton 12 órától kezdődő „MITISZOL FESZTIVÁL” közel 30 magyar, és számos külföldi, autentikus bortermelő nedűit vonultatja fel. Csak hogy néhány nevet említsek a színvonalas kiállítók közül, ott lesznek a Bott Pince, Dorogi Pincészet, Kékhegy Pince, Somlói Apátsági Pince, Weninger Pincészet magyar borászai, továbbá Massana Noya Spanyolországból, Weingut Eymann Németországból látogat el a rendezvényre nagyra becsült italaival.

A boron kívül még számos, természetes alapanyagokból készült italt és ételt kóstolhatunk majd meg az eseményen. A teljesség igénye nélkül: élő sörök, pálinkák, ciderek, gyümölcslevek, valamint saláták, lecsó, pesto, sajtok, egyéb tejtermékek is a kínálat részét képezik.

A rendezvény középpontjában idén is a sétáló kóstoló lesz, amely során már nem kell külön fizetnünk az egyes italok elfogyasztásáért, azokat a jegy megvásárlásával korlátlanul fogyaszthatjuk. A kóstolás során közvetlenül termelőknek tehetjük fel kérdéseinket, vagy beszélgethetünk el velük. Aki pedig megéhezik, a Szőnyi Hotel Budapest éttermébe autóval 20 perc alatt eljuthat ebédelni vagy vacsorázni. Amennyiben maradna a helyszínen, az oda érkező magas kvalitású ételek készítőitől tud magának harapnivalót vásárolni. Aki később jönne, a vacsoráját is elfogyaszthatja náluk, ugyanis a fesztivál egészen 19 óráig várja kedves vendégeit.