John Lennon és Yoko Ono Amsterdamban

John Lennon-t talán senkinek nem kell bemutatni. Meghatározó munkássága mindenkire hatással volt és van a mai napig. Emellett komoly szerepet játszott a rock fejlődésében is, szerzőtársával Paul McCartneyval egyetemben.

John Lennon -t szinte mindenki ismeri. A 20. század egyik legmeghatározóbb zenei előadója, aki nagy hatással volt a könnyűzenére, és talán mindannyiunkra. Paul McCartneyval együtt a 20. századi zenei irányzatok fejlődésében is igen nagy szerepe volt.

John Lennon az angliai Liverpoolban született 1940. október 9.-én. Zeneszerző és a The Beatles gitárosa volt, de emellett költő is. A 60-as években a McCartneyval való közös munkájuk sokszor komoly, akár politikai hangvételű üzeneteket fogalmaztak meg dalaikban, amely hatással volt arra, hogy a rockzene is elővegye ezeket a témákat. Lennon egyes számai hihetetlenül vidámak, míg más dalai rettenetesen szomorú hangvételűek. John Lennon egy békés lázadó volt, aki a művészetével vált békeaktivistává.

A The Bits zenekar John Lennon egyénisége és munkássága előtt kíván tisztelegni a december 2-áncmegtartott emlékkoncert alkalmával, a Muzikum klub színpadán. A koncerten a zenekar rendszerén keresztül elvételben is lehet még jegyet vásárolni 1200 Forinttért, míg a helyszínen 1700 Forinttért. A koncert pontos időpontja: 2017.12.02. - 20:30. A helyszín a 1088 Budapest, Múzeum u. 7. szám alatt található Muzikum Klub, amely a Szőnyi Hotel Budapest *** Superiorból autóval kb. negyedóra alatt elérhető.