Budapest Karácsonyi Vásár Vörösmarty tér

Idén is várja az érdeklődőket a Vörösmarty téren az adventi és karácsonyi vásár, amely évek óta Európa 10 legszebb karácsonyi vására között tartanak számon.

A hivatalos nevén Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárként jegyzett eseményen kulturális- és gyerekprogramokon, kézműves termékeken kívül a forraltbor és a csodálatos fények, díszek csalogatják a látogatókat. Olyannyira népszerű kijárni ilyenkor a Budapest belvárosának szívében megtartott eseményre, hogy évente átlagosan 800 ezren látogatnak ki.

A termékek között mind a tradicionális, mind a modernebb felfogásban elkészített, öntött ipar- és népművészeti tárgyakat is megtalálják az érdeklődők. Nem maradhatnak el a kézműves édességek, ételkülönlegességek sem, de természetesen a hagyományos magyar vásári konyha is jelen van. Az elismert vendéglősök egy része kóstolókkal és gasztro-bemutatókkal is kedveskedik a nagyközönségnek. A vásár minden hetén külön gasztro tematika uralkodik, hiszen liba, töltött káposzta, vad- és halétel, böjti ételek is uralnak egy-egy hetet, de még a hanuka ízvilágát is megismerhetik a vásárra járók.

Amennyiben felkeltette az érdeklődését a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár, szálljon meg nálunk, és látogasson ki a Szőnyi Hotel Budapest *** Superiorból, hiszen a tér hotelünkből negyedóra alatt elérhető autóval vagy taxival. A vásárt november 10. és december 31.  között tartják. Az esemény természetesen ingyenes látogatható.