Depeche Mode Budapest

A Depeche Mode február 2.-án, pénteken újra hazánkban koncertezik, 19:00-tól a Papp László Sportarénában. A zenekar utoljára májusban zenélt Budapesten, telt ház előtt. A mostani fellépés gerincét a Spirit című album adja, emiatt a turnét Global Spirit névre keresztelték.

A Depeche Mode éles, szintetikus hangzása és hangulatos, provokatív dalszövegei klasszikus pop konvenciót alkotnak, olyan mértékben, hogy még a techno zene innovátorai is rendszeresen merítenek ihletet a zenekar munkásságából világszerte. Azonban a Depeche Mode hangzásából számtalan alternatív rock, indie, sőt metál zenekar is beépít saját dalaiba, a markáns hangzás miatt.

A Depeche Mode eredeti tagjai 1980-ban egyesültek a munkásosztálybeli Basildon városrészben, Londonban. A zenekar azért kezdett szintetizátorokkal és a dobgépekkel zenélni, mert ezeket a hangszereket könnyű hordozni és nem igényelnek külön erősítőket. A zenekar helyi kocsmákban kezdett zenélni.

A banda karrierje 1981-ben kezdett el felfelé ívelni a Speak and Spell albummal, ami az év egyik legkelendőbb zenei albuma lett. A zenekar rengeteg változáson ment keresztül azóta, azonban az irántuk táplált rajongás nem kopott a már közel negyven év alatt.

A koncertre a jegyek 12.900 Forintos ártól kezdődnek. A fellépés helyszínéül szolgáló Sportarénát a Szőnyi Hotel Budapest *** Superiorból autóval vagy taxival 10 percen belül el lehet érni, így szállodánk tökéletes szállás lehet a fővároson kívülről érkezőknek.