Várkert bazár - Midnight Music

Újra Midnight music koncert lesz Budapest belvárosában, a Várkert Bazárban. Az esemény május 12-én, 23:30-kor kezdődik. A koncerten Mahler 2. szimfóniájából játszik a Fesztiválzenekar, amelyet Fischer Iván vezényel.

A Midnight Musicról már írtunk korábban, az októberi koncert kapcsán. A lényeg, hogy a Fischer Iván és Kocsis Zoltán alapított Fesztiválzenekar úttörő módon próbál a fiatalok felé nyitni, és az éjszaka közepén koncertezik nagyszerű helyszínen, laza légkört teremtve.

A Fesztiválzenekar ötletes programjai

A Fesztiválzenekarnak nem ez az első nagy ötlete. A „Kakaókoncertek” néven futó koncertsorozatukkal a legkisebbeket is megpróbálják elérni a családias hangulatú egyórás koncertekkel, a „Gyermekoperák” címmel a gyermekeknek szóló operákat adnak elő, általában a Zeneakadémián. „Iskolaprogram” és „Lásd amit hallasz” névre keresztelt programjaikkal az eggyel nagyobb korosztályhoz szólnak, tehát az általános és középiskolás gyerekekhez, kamaszokhoz. Az „Iskolaprogram” keretében a programban részt vevő iskolák diákjai részt vehetnek a zenekar egyes próbáin, koncertjein, míg a „Lásd amit hallasz” pályázat keretében zeneművekhez filmeket kell elkészíteni.

Szálljon meg a Szőnyi Hotel Budapest *** Superiorban!

Amennyiben az esemény felkeltette az érdeklődését, és nem Budapest területéről hallgatná meg a koncertet, szálljon meg Szőnyi Hotel Budapest *** Superiorban, hiszen a Várkert Bazár autóval vagy taxival 18 perc alatt elérhető szállodánkból.