tedX budapest 2018

TEDx előadás lesz Budapesten június 12-én kedden 16:00 órától 20:00-ig a Közép Európai Egyetemen (CEU). Az előadás témája a Racionalitás/Irracionalitás. Az előadás magyar és angol nyelven zajlik majd, és tolmács is segíti a megértést. Az előadók között olyan nevek szerepelnek, mint Baracskai Zoltán, Dan Ariely, Iain Lindsay, Nick Thorpe, Réz Anna, Simonyi Balázs, Szvetelszky Zsuzsa.

Racionális/Irracionális

A téma igen érdekes és egyben nagyon összetett és bonyolult. Hiszen az irracionális kifejezést legtöbbször arra használjuk, ha valamilyen döntés logikailag első ránézésre nem alátámasztható a mi értékrendszerünk alapján, és ezért hibás döntésnek, esetleg már-már őrült döntésnej tituláljuk. Természetesen az irracionális egy tág fogalom, sokan sok mindent értenek alatta, például az új, váratlan helyzetekre való spontán reakcióink is sokszor irracionálisnak mondhatók, ugyanígy, mint a küldetéstudat egy ügy iránt vagy a bizalom.

Mi az TEDx?

A TED az egy mozaikszó, az angol Technology, Entertainment, Design szavak kezdőbetűinek összetétele. Egy globális konferenciasorozat, amelyet a Sapling Foundation szervez. A TED konferenciák igen népszerűek, és számos előadás megtalálható az interneten. A TEDx-ek a TED szellemiségében megvalósult önálló előadások. Önálló TEDx licensszel kell rendelkezni hozzájuk, és betartani néhány szabályt. A licensz azonban ingyenes!

Szálljon meg Budapesten!

Amennyiben az előadás felkeltette érdeklődését, de nem budapesti lakos, és szeretne szállást arra az estére, a Szőnyi Hotel Budapest *** Superior nagyszerű választás. Kocsival vagy taxival igen gyorsan megközelíthető a helyszín a szállodából.