David Bowie arcai emlékvetítés Budapest

Már két éve, hogy David Bowie örök nyugalomra lelt. Halála évfordulójának apropóján a Toldi Moziban megtekinthető lesz a londoni Victoria & Albert Museum Bowie-ról készült életmű kiállítását bemutató mozifilm. A filmet egyszer vetítik le, január 12-én pénteken, 21 órától.

David Bowie brit énekes, zenész, színész, zenei producer és zeneszerző is volt. Londonban született 1947. január 8-án, David Robert Jones néven, New York-ban hunyt el 2016, január 10-én. A „pop kaméleonja” becenevet azért kapta, mert zenei stílusát többször is gyökeresen megváltoztatta hosszú pályafutása során, és ilyenkor általában külső megjelenését is megreformálta. Karrierje során évtizedeken át hihetetlen népszerűségnek örvendett, amit énekhangján és zenéjén túl a számainak mély tartalommal bíró szövegeinek is tulajdonítanak.

Visszaérve a londoni kiállítására, a tárlatot a „David Bowie Is névre” keresztelték, és a Victoria and Albert Musem egyik legsikeresebb kiállítása lett, hiszen hozzávetőleg kétszázezren megtekintették. A tárlat egy ideje vándorkiállításként járja a Földet, Kanadába, Japánba, Brazíliába, Hollandiába, az USA-ba, Németországba, Ausztráliába és Franciaországba is eljutott. A tárlatvezetésről készült filmben Bowie életművéből láthatunk eredeti kosztümöket, hangszereket, archív felvételeket, dalszövegek kéziratait, míg egykori művésztársai is megszólalnak a filmben.

A vetítés helyszínéül szolgáló Toldi Mozi a Szőnyi Hotel Budapest *** Superiorból autóval vagy taxival akár kevesebb, mint negyedóra alatt elérhető. Amennyiben érdeklődik az esemény iránt, és szállást keres Budapest vonzáskörzetében, válasszon minket.