Animációs film fesztivál

Október 24-től 27-ig újra Primanima filmfesztivál lesz Magyarországon, Budaörsön! Ez egy négynapos animációsfilm fesztivál, ahol elsőfilmesek mutatják be animációs filmieket.

 Immár hetedik alkalommal rendezik meg a Primanimát, amelyen nem csak hazai, de külföldi diákok, fiatalok is bemutatkoznak a nagyközönség előtt. A rövidfilmeken kívül lesznek egész estét filmek is, valamint kiállítások, koncertek, workshopok, mesterkurzusok is egyaránt. A 2018-as Primanima fesztiválra majdnem 500 filmet neveztek, 26 országból. Ezek között 14 elsőfilm, 26 diplomafilm, 21 diákfilm van. Összesen 61 rövidfilmet, 32 gyerekfilmet választottak arra, hogy a Primanima fesztivál díjáért versenyezzenek.

Az idei év programjába kerültek már nagyon híres, akár Oscar-díj jelölésig jutó filmek is, mint a  belga-holland Bloeistraat 11, a svájci Intimity, a román gyártású The Blissful Accidental Death, vagy az angol-olasz Inanimate. A magyar filmek közül Turai Balázs első függetlenfilmje, a Róma bukása is versenybe száll.

Amennyiben szeretne részt venni nézőként a fesztiválon, és közben szívesen bejárná a fővárost is, akkor foglaljon szállást a Szőnyi Hotel Budapest *** Superiorban. Családi wellness hotelünk tökéletes hely a pihenésre két aktív nap között.

A fesztivál helyszínei:

  • Jókai Mór Művelődési Központ (2040 Budaörs, Szabadság út 26.)
  • BABtér (2040 Budaörs, Templom tér 12.)