Múzeumok Éjszakája 2019. Budapest

Az idei évben immár 17. alkalommal, június 22-én kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája. Ahogy már megszokhattuk, ebben az évben is egy tematika köré csoportosul a rendezvény, ez az irányvonal pedig nem más, mint két igen izgalmas téma, az utazás és a digitalizáció.

Ehhez a tematikához kapcsolódik például a Magyar Nemzeti Galéria programja, melynek keretében a kíváncsi látogatók a 19. századi magyar művészek egzotikus utazásaiba nyerhetnek betekintést.

Családoknak is érdemes figyelni a különböző lehetőségeket, hiszen kifejezetten gyermekek számára is készülnek programmal a szervezők, így a legfiatalabbak is bepillanthatnak a kultúra és a művészet pezsgő világába. Ilyen például a Magyar Nemzeti Múzeum által szervezett kincskeresés, melynek során a gyerekek különböző korok embereinek bőrében egyfajta időutazást is átélhetnek játékos formában.

A 6 év alatti korosztály számára a részvétel idén is ingyenes, míg a 6-18 éves kor közöttiek kedvezményes áron, 800 Forintért élvezhetik a rendezvényt, felnőtteknek pedig a belépőjegy 1900 Forintba kerül majd.

Amennyiben felkeltette érdeklődését, és Budapesten szeretné élvezni a Múzeumok Éjszakáját 2019 nyarán, akkor foglaljon szállást zuglói háromcsillagos, családbarát hotelünkbe, amely a belvároshoz igen közel helyezkedik el, mégis csendes környéken, Zugló szívében.