augusztus 20-i programok - tüzijáték

Mint minden évben, idén is kiemelt figyelmet kap az augusztus 20-ai tűzijáték és az azt megelőző programok. Talán bátran kijelenthetjük, hogy ez hazánk legnagyobb ünnepe. Ilyenkor félretesszük gondjainkat és együtt ünnepeljük az államalapítást. Számtalan rendezvénysorozat várható, amelyek keretében kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. Az idén háromnapos ünnepség mindegyik napja ráadásul pihenőnapra esik, így még többen élvezhetik a rendezvényeket.

A hagyománynak megfelelően idén sem maradhat el a zászlófelvonás, a honvédtisztek avatása, a Magyar Ízek Utcája, a Mesterségek ünnepe, és természetesen az Európa szerte kivételesnek számító tűzijáték sem.

A három nap alatt a Várkert és a Clark színpad is rengeteg érdekességgel várja a látogatókat. Délelőttönként és kora délutánonként főleg gyermekprogramokkal készülnek a szervezők. Egyebek mellett lesz Alma Együttes és Kaláka Együttes koncert is. Kora délutántól pedig egyre nő a hangulat fordulatszáma. Olyan fellépők érkeznek, mint a Beatrice, Vastag Csaba és a Balkán Fanatik. Esténként a rock örökéletű lovagjai csapatják a dallamokat, hiszen fellép Deák Bill Gyula és a Hooligans is.

Akiket kevésbé vonzanak a zenés műsorok, azok is megtalálják a maguk számításukat. A Duna parton tartalmas légi parádéra készülhetnek az érdeklődők, de természetesen lesz ünnepi szentmise és Szent-Jobb körmenet is a Bazilikában.

Amennyiben nincs még szállása Budapestre augusztus 20-ra, foglaljon szállást Zuglói hotelünkbe, amely Budapest belvárosától percek alatt megközelíthető autóval vagy taxival.