Számos olyan tényező van, amely meghatározza a hotelekben, szállodákban, apartmanokban azt, hogy a vendégnek milyen véleménye van a helyről, milyen érzéssel távozik, majd milyen értékelést oszt meg a világhálón. A hoteltulajdonosok, menedzserek már szerencsére belátták, hogy emiatt igen fontos, hogy figyeljenek a vendégek igényeire, a nagyobb versenyben csak olyan hotelek tudnak fennmaradni, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek erre.

Az internet térhódításával ez hatványozottan igaz, amelynek a fogyasztók, jelen esetben a vendégek örülhetnek. A potenciális vendégek számára az értékelések, vélemények igen nagy hangsúllyal számítanak, de a különböző elérhető szolgáltatások is szempontok természetesen a hotel kiválasztásának. Például van-e légkondicionáló, wifi, televízió, minibár, telefon, széf, hajszárító, a gyerekeknek játszótér, egyáltalán kert rész, terasz a szobához. Az átutazóknak a 24 órás portaszolgálat a legfontosabb a legtöbbször, illetve természetesen a parkolóhely, amely még mindig jobb, ha fizetős, de egyáltalán van, mint ha parkolót kell keresni az éjszaka közepén.

hálószoba bútor az egyik kétágyas szobánkban

A visszatérő vendégek számára már inkább a szolgáltatások minősége, a kiszolgálás, a szállodához fűződő érzelmeik a mérvadók a szállás kiválasztásakor. Ilyenkor sokat számít például, hogy az étteremben mennyire volt kedves a pincér, a recepción hogyan köszönt a recepciós, vagy mennyire volt kényelmes a szállodai szobában az ágy.

Nagy figyelmet kell fordítani a hálószoba bútorra a hotelszobákban

Mivel a vendég a legtöbb idejét legtöbbször a hotelszoba, apartman háló részében tölti, rendkívül fontos, hogy megjelenésben és funkcióban is kellő figyelmet szenteljünk a megfelelő hálószoba bútor kiválasztásának. Az ágy legyen kényelmes, megfelelő méretű és természetesen frissen mosott ágyneművel felvértezve. A szekrényekben férjen el akár egy hétre való ruhája a vendégnek, míg a női vendégek igényeit is vegyük számításba: egy fésülködő asztal szempont lehet a hotel kiválasztásában, ha legközelebb a környéken keresnek szállást.