Midnight Music 2020. február

Blogunkban nem először írunk a Midnight Musicról, amely 2020-ban először természetesen megint Fischer Iván vezényletével február 16-án kerül megrendezésre a Várkert Bazárban, Budapest szívében, az I. kerületi várnegyedben, az Ybl Miklós téren. Jegyek 2000 Forintért kaphatók, és a koncert a korábbiakhoz hasonlóan 23:30-kor kezdődik. A hangverseny programjaként „Gustav Mahler 5. (cisz-moll) szimfónia – részletek fognak felcsendülni.

A Midnight Music a Budapesti Fesztiválzenekar klasszikus koncertjeinek, hangversenyeinek olyan sorozata, ahol egy lazább atmoszférát teremtve próbálnak a fiatalok felé nyitni a szervezők. A koncertsorozat koncertjei éppen ezért kezdődnek éjfél környékén (ahogy a nevében is benne van), hogy az éjszakai élet szerelmesei is igazán kedvező időpontban és szokatlan laza környezetben tudjanak kapcsolatot teremteni a komolyzenével. Ahogy már korábban írtunk róla, a komolyzene talán kicsit kevésbé befogadó közönséggel rendelkezik általában, de itt egy kötetlenebb, befogadóbb, „chill” élménynek lehetünk részesei.

Amennyiben a koncert felkeltette érdeklődését, de nincs a fővárosban szállása, akkor szálljon meg a zuglói hotelünkben. Ha az M3-asról jön föl a koncert miatt, akkor érdemes nálunk töltenie az éjszakát, így nem kell a csúcsforgalomban a belvárosban araszolnia, szállodánkból aztán taxival vagy tömegközlekedéssel is viszonylag gyorsan megközelítheti a helyszínt.