Depeche Mode Budapest

A Depeche Mode február 2.-án, pénteken újra hazánkban koncertezik, 19:00-tól a Papp László Sportarénában. A zenekar utoljára májusban zenélt Budapesten, telt ház előtt. A mostani fellépés gerincét a Spirit című album adja, emiatt a turnét Global Spirit névre keresztelték.

Busó férfi

Újra eljött a farsangi időszak. A január 6.-val, azaz vízkereszttel kezdődő időszakot nevezzük így, ami egészen a nagyböjt kezdetéig tart Magyarországon. Ezalatt az időszak alatt rendszeresek az álarcosbálok, lakomák-vacsorák, bulik, ünnepélyek. Alapvetően a farsang nem keresztény ünnep, hanem néphagyományokra épülő esemény.

David Bowie arcai emlékvetítés Budapest

Már két éve, hogy David Bowie örök nyugalomra lelt. Halála évfordulójának apropóján a Toldi Moziban megtekinthető lesz a londoni Victoria & Albert Museum Bowie-ról készült életmű kiállítását bemutató mozifilm. A filmet egyszer vetítik le, január 12-én pénteken, 21 órától.

Budapest Karácsonyi Vásár Vörösmarty tér

Idén is várja az érdeklődőket a Vörösmarty téren az adventi és karácsonyi vásár, amely évek óta Európa 10 legszebb karácsonyi vására között tartanak számon.

Royal Republic

Ma este Budapesten, az A38 Hajón lép fel a jelen kor egyik leghíresebb svéd zenekara, a Royal Republic. A Royal Republic már fellépett Magyarországon, de a mai, pénteki napon újra köztünk zenélnek. A zenekar előzenekaraként az Aaron Buchanan & The Cult Classics játszik.

John Lennon és Yoko Ono Amsterdamban

John Lennon-t talán senkinek nem kell bemutatni. Meghatározó munkássága mindenkire hatással volt és van a mai napig. Emellett komoly szerepet játszott a rock fejlődésében is, szerzőtársával Paul McCartneyval egyetemben.

Boros hordók

2017 november 18-án hetedik alkalommal rendezi meg a – Kárpát-medence táj- és természethű borászait tömörítő – Terra Hungarica, a minőségi borainak kóstolóját. A rendezvénynek idén is a budapesti Millenáris park D Épülete ad otthont.

LUX filmnapok az Urániában

November 8. és 10. között „LUX filmnapok” lesznek az Uránia Nemzeti Filmszínházban.  A filmvetítéseken az Európai Parlament LUX filmdíjára jelölt filmek közül a döntős filmremekeket mutatják be a nagyközönségnek.

Töklámpás

Töklámpás

Sokan nem tudják, de a tökfaragásnak nem csak az angolszász országokban van nagy hagyománya, hanem hazánkban is. Olyannyira, hogy a 11. századból vannak írásos emlékek arról, hogy töklámpással világították ki a visegrádi vár egy tornyát. Régen megvolt az oka annak, hogy a töklámpásokra ijesztő arcot faragtak (bár ez már inkább az angolszászoknál volt hagyomány). Ennek a célja az volt, hogy elijesszék a gonosz démonokat, szellemeket a terméstől.

Absztrakt festmény

Évente kétszer megrendezik a nyitott műtermek délutánját, ősszel és tavasszal is.  Az esemény lényege, hogy kollektív műtermek nyitják meg kapuit a kíváncsi látogatóknak, ahol a kortárs művészeket személyesen lehet megismerni. A művészek a nyitott műtermek délutánja során bemutatják műveiket, és a kíváncsi nagyközönség tagjai szóba elegyedhetnek a művészekkel, sőt a közös alkotás is előfordult már nem egyszer. A helyszínek között „túraútvonalak” vezetnek, amelyeken művészettörténészek kísérik a „kulturális túra” résztvevőit, de programfüzet is segíti az idei Nyitott Műtermek Délutánján (délutánjain) való tájékozódást. A 11. Nyitott Műtermek Délutánjára hétvégén, 2017. 10.21-én, szombaton és 10.22-én, vasárnap kerül sor.