Budapest gyönyörű és a Szőnyi Garden Hotel tökéletes kikapcsolódási lehetőséget biztosít mindenkinek, de van úgy, hogy az ember nem vágyik a fővárosba, vagy már járt itt és ki szeretne próbálni valami újat. Mi tudunk egy gyönyörű helyet, ahol feltöltődhet és még isteni borokat is kóstolhat, ez a hely pedig Somlószőlősön található, az 5 Ház Borbirtokon.

5 Ház Borbirtok - tájkép

A Somló-hegy büszkesége

Egykoron Bálint Pince néven volt népszerű a birtok, de ma már 5 Ház Borbirtok elnevezéssel hódítja meg az oda látogatók szívét. A kedves vendégek modern és egyedi házakban szállhatnak meg, és élvezhetik a gyönyörű látványt, melyet a táj és a borbirtok nyújt. A birtokon tökéletes csend várja a kikapcsolódni vágyókat, ráadásul minden egyes házhoz tartozik egy borospince, hogy nyugodtan tudja élvezni a társaság a hegy adta borokat, ételeket. A birtokon minden étel és ital helyi alapanyagokból készül, a húst a helyi hentestől, a zöldségeket, gyümölcsöket pedig a Somlószőlősi Szövetkezetből szerzik be. Itt megízlelheti a Somló-hegyen termesztett Juhfark, Furmint és Olaszrizling szőlőből készült borokat. A borbirtok egyre többet képviseli magát messzebb tartott rendezvényeken is, hogy minél több érdeklődővel megismertessék az ásványos borok íz világát.

5 Ház Borbirtok borai

Csodás tájak, nyugodt pihenés

Az 5 Ház Borbirtok a Somló-hegyen terül el, ebből eredően a látvány kifogástalan lesz. Tökéletesen ráláthat majd Somlószőlősre és érdeklődve figyelheti a nyugodt falucska életét. Ha kirándulni támad kedve, akkor arra is van lehetőség, mivel a Somló-hegy számos túrázási lehetőséget biztosít. Több borút is megtalálható a hegyen, ajánljuk, hogy mindegyiket járja végig és kóstolja meg a pincék adta borokat. Ha érdekli a vallás (ha nem, akkor is), akkor mindenképpen tekintse meg a Szent Márton kápolnát. A Somlói vár, illetve a Szent István kilátó megtekintése pedig kötelező programnak kell lennie, ha meg szeretné csodálni a hegy adta látványt és történelmet.

Ha egy nyugodt és gyönyörű helyen szeretné eltölteni szabadságát, szabadidejét és isteni borokat, ételeket szeretne kóstolni, akkor mindenképpen ajánljuk az 5 Ház Borbirtokot, mivel itt mindent megtalál majd, amire vágyik. A Somló szállás linkre kattintva tudja megtekinteni a borbirtok szobáit és megtenni a végső lépést a tökéletes kikapcsolódás felé.

Mentés