Palacsinta Fesztivál Budapesten

Ki ne szeretné a palacsintát? Kakaós, pudingos, lekváros, túrós és egyéb fajták a hazai ízlés szerint, de az amerikai, sziruppal leöntött, vagy a sós, húsos palacsinták is egyre népszerűbbek. A 18. kerületi Fővárosi Rendezvényparkban (Szent László utca 2.) palacsinta fesztivált rendeznek szombaton, szeptember 23-án. Megízlelhetjük az ország legjobb palacsintáit, de lesz palacsintasütő verseny is, amelyre akárki benevezhet.

A ”fesztivál” olyan programokkal csábít, mint a játszóház, vidámpark, körhinta, arcfestő, aszfalt rajzverseny, ládavasút, kirakodóvásár, népi játszótér. Lesznek zenekarok, tánc- és divatbemutató. A palacsintán kívül lehet majd fagyit, kürtőskalácsot, kávét koktélokat kapni, a szokásos streetfood, a hot-dog és a hamburger sem marad el. A fókuszban természetesen a palacsinták lesznek: a palacsintasütő versenyen kívül lesz még részeg-palacsinta verseny, palacsinta szlalom, palacsinta evő és kitartó verseny. Egy érdekességet is kipróbálhat a nagyérdemű, a drifttaxizást, amelyet azzal spékeltek meg a szervezők, hogyha az ember kezében tartott palacsintának nem esik bántódása, nem kell fizetnie a szolgáltatásért. Az allergiásoknak sem kell félni, lesz cukor-, tojás-, mindenmentes palacsinta is.
 
Fővárosi Rendezvénypark, 1183 Budapest, Szent László utca 2.
2017. szeptember 23. 9:00-19:00.
Belépő: 2000 Ft/fő, 10 éves kor alatt ingyenes, 10-14 éves kor között és 18. kerületi nyugdíjasoknak 1500Ft/fő. A belépődíjban benne van az őrzött parkolás a Fővárosi Rendezvénypark területén a fesztivál idejére.  

A Szőnyi Hotel Budapest *** Superiorból autóval 34 perc alatt közelíthető meg a palacsinta fesztivál helyszíne, a Fővárosi Rendezvénypark.