Kraftwerk koncert Budapest

A Kraftwerk német, elektronikus zenét játszó zenekar 3D Concert néven futó koncertsorozata február 21-én Budapesten állomásozott. Ahogy a nevéből is sejthető, ez egy teljes, össz-művészeti fellépés volt, ahol a zenén kívül a látványnak is hatalmas a szerepe.

A hetvenes évek közepén a német Kraftwerk megalkotta azt a hangzást, amelyet az elkövetkező évtizedekben számos zenei előadó követett. A brit új romantikus mozgalomból, a hip-hopból és a technoból is merített ihletet ez az irányzat, amelyet a zenekar „robot pop”-ként definiál. A stílus alapja a hipnotizáló hangzású, ritmikus zene, amelyet kizárólag elektronikus úton hoznak létre.  A 20. század végén berobbanó elektronikus zenei formációkon egyértelműen érződik a Kraftwerk hatása.

A Kraftwerk a 60-as évek végén ugyanabból a német kísérleti zenei közösségből jött létre, amelyből a Can és a Tangerine Dream. Az alapító tagok, Florian Schneider és Ralf Hütter korábbi szárnypróbálatások után Kraftwerknek  (német az "erőmű"),  nevezték el a zenekart. Saját stúdiójukban készítették el első „minimal electro” albumukat, amely egyszerű néven, Kraftwerk 1-ként debütált 1971-ben. A zenekar azóta folyamatos innovációinak köszönhetően töretlen népszerűségnek örvend.

Amennyiben a Kraftwerk koncertjéhez hasonló rendezvény, sportesemény vagy festzivál felkeltette érdeklődését, de nem a fővárosból jön, és szeretne szállást Budapesten, válassza a Szőnyi Hotel Budapest *** Superiort, hiszen szállodánk a Papp László Budapest Sportarénától kevesebb, mint 10 percre van autóval vagy taxival.