Samsara vetítés Budapest

A világhírű Samsara című filmet vetítik ma este (2018.03.26) 18:00-kor a Bem Moziban. Ha még nem látta ezt a csodálatos alkotást, ne hagyja ki semmiképpen! Nézze meg ebben a patinás, nagy múltú filmszínházban.

Samsara egy tibeti szó, amelynek a jelentése "az élet örökké forgó kereke". Ez az idők kezdete óta az embert foglalkoztató intim téma ihlette meg Ron Fricke-nek és Mark Magidsonnak rendezőket, akik korábbi együttműködéseiből olyan filmek születtek, mint a Chronos és a Baraka.


A "Samsara" film nonverbális hatással operál, szinte, mint egy irányított meditáció. Így szöveg nélkül is érhető a világ minden táján. A lélek utazását mutatják be tulajdonképpen. A 70 mm-es kamerával felvett és dinamikus zenei aláfestéssel készített film megvilágítja az emberiség és a természet közötti kapcsolatokat, bemutatva, hogy életciklusunk hogyan tükrözi a bolygó ritmusát. A filmet 2011-ben mutatták be. A csodálatos, természetközeli képeket többek között az alábbi helyszíneken rögzítették: Angola - Epupa vízesés, Brazília - Divina Salvador templom (São Paulo), Etiópia - Mursi falu (Omo völgy), Franciaország - Versailles-i kastély, Mont Blanc, Olivier de Sagazan (Párizs), Fülöp-szigetek - Cebu Tartomány Fogvatartási és Rehabilitációs Központ (Cebu), Ghána - Kane Kwei koporsóbolt(Accra), India - Thiksey monostor (Ladakh), Indonézia - Kawah Ijen kénbánya (Jáva), Japán - YK Tsuchiya Shokai bábugyár, Lotte Kasai Golf (Chiba), Kína - Tagou Harcművészeti iskola, (Zhengzhou), Peking, Sanghaj, Mianmar - Bagan, Namíbia - Naukluft Nemzeti Park (Sossusvlei), Törökország - Mt. Nemrut Nemzeti Park (Adiyaman), USA - Hunt's Mesa, Monument Valley (Arizóna), Kilauea vulkán (Hawaii), Ninth Ward (New Orleans).

Amennyiben felkelte érdeklődését ez a művészeti alkotás, nézze meg a Margit körút 5. címen található moziban. Utána szálljon meg nálunk, hiszen a Hotel Budapest Szőnyi *** Superior csupán kb. negyedórára van a vetítés helyszínétől.