csodálatos éjszakai fények

 A budapesti Corvin Clubban, amint beköszönt a jó idő, Rooftop Cinema, azaz a tetőn berendezett mozi üzemel. A „French Rooftop Cinema: Életrevalók” keretein belül a nagy sikerű, az Életrevalók című (eredeti cím: Intouchables) filmet vetítik le július 14-én, szombaton, 19:00 órától.

A film egy francia tragikomédia, filmdráma, amely valós történeten alapul. A sztori dióhéjban az, hogy egy gazdag, francia arisztokrata (Philippe), aki tolószékbe kényszerült egy baleset következményeként, felfogad segítőnek egy igazi külvárosi, szegény negyedből származó fiatalembert (Driss), aki enyhén szólva nem felel meg a mozgástérűitek segítőiről alkotott általános képnek. A filmben így találkozik a jómódú, előkelő, gazdag réteg és világ, a szegény sorsú, sokszor kényszerből bűnözővé lett társadalmi csoporttal. Amilyen komoly azonban a téma, annyira sikerült a rendezőknek és a színészeknek ezt úgy elénk tárni, hogy rengeteget nevessünk, mégis elgondolkodjunk, és együtt izguljuk végig a 107 percet a főhősökkel.  A film zenéje is kiemelkedően jól sikerült, amelynek nagy részét a világhírű oldasz zeneszerző és zongorista, Ludovico Einaudi szerezte.

Amennyiben kedvet kapott a filmhez, és szeretné azt megtekinteni a fővárosban, de még nincs szálláshelye, akkor a Szőnyi Hotel Budapest *** Superior kiváló választás az Ön számára, hiszen autóval vagy taxival a Blaha Lujza téren lévő Corvin Club kevesebb, mint negyedóra alatt elérhető. A vetítésre a jegyek 990 HUF—ba kerülnek.